Jachthaven Breskens

Jachthaven Breskens ligt aan de monding van de Westerschelde.

Gelegen aan de Zeeuws Vlaamse kust en aan de grens met Vlaanderen is het de meest ideale uitvalsbasis voor vaartochten van en naar Frankrijk, het Vlaamse binnenland en het Nederlandse Deltagebied. De haven biedt 580 vaste ligplaatsen en 100 passanten plaatsen, het is een geliefde haven voor zowel zeilers als motorjachten met uitstekende voorzieningen en faciliteiten.

Graag willen wij u erop attenderen dat u bij ons gewoon gebruik kunt maken van sanitaire voorzieningen.

Meer informatie
Breskens

Tarieven & Faciliteiten

De ideale uitvalsbasis voor vaartochten van en naar Frankrijk, het Vlaamse binnenland en het Nederlandse Deltagebied.

Een grote jachthaven met 580 vaste ligplaatsen en vrijwel altijd ruim plaats voor passanten. Veel grote motorboten vormen een mooi decor in combinatie met de vele zeiljachten die Breskens aandoen als tussenstop. De drijvende steigers zijn mooi breed en er is water en elektra aanwezig op de steigers. De toiletgebouwen hebben douches, wasmachines en drogers.

Tarieven

De geschiedenis

De Jachthaven is ontstaan aan het begin van de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Oorspronkelijk zonder enige juridische eigenaar, later veranderd in Stichting Jachthavenbelangen Breskens en uiteindelijk als de Jachthaven Breskens B.V. Na de 2e wereldoorlog had de P.S.D. ten behoeve van hun veerdienst in Breskens een tijdelijke aanlegsteiger in de vorm van een grote ponton, welke met een brug verbonden was met de wal. Hierachter vonden de lokale plezierjachten een plaats.

De omgeving

Rondom Breskens liggen mooie fietsroutes met prachtige vergezichten over zee, duinen, polders en vele oude kreken. Ook de moeite waard zijn de omliggende dorpen zoals Groede, Nieuwvliet, Sluis en Cadzand wat tevens aansluit aan het unieke natuurgebied Het Zwin. De nabijheid van steden als Brugge, Knokke en Gent maakt Zeeuws-Vlaanderen extra aantrekkelijk. Ga de grens over naar een van deze leuke Belgische steden.